domingo, 27 de noviembre de 2011

Setas de Mallorca

Peu de rata gris
Bolets de Mallorca
Nom científic: Clavulina cinerea Nom comú: peu de rata gris Hàbitat: alzinar i pinar Interès culinari: bo Comentaris: espècie molt freqüent a Mallorca. Comestible, consumida i coneguda a molts de pobles. Menjada en grans quantitats pot ser purgant i és un poc tóxica si no es ben cuita.

Picornell pelut
Bolets de Mallorca
Nom científic: Hydnum albidum Nom comú: picornell pelut Hàbitat: bosc mixt Interès culinari: molt bo Comentaris: bon comestible quan és jove. És corrent als boscos mixts de Mallorca, normalment a aquells llocs on és abundant el carritx
Cama seca
Bolets de Mallorca
Nom científic: Clitocybe costata Nom comú: cama seca Hàbitat: pinar i alzinar Interès culinari: bo Comentaris: és comestible, peró millor rebutjar el peu que és un poc dur. És freqüent a Mallorca (Escorca, Sóller, Deií ,...)
Esclata-sang

Bolets de Mallorca
 Nom científic: Lactarius vinosus Nom comú: esclata-sang Hàbitat: pinar Interès culinari: excel·lent Comentaris: exel·lent comestible, es menja juntament amb el L. sanguifluus i semisanguifluus, que a més, són molt semblants i excel·lents comestibles.

Picornell
Bolets de Mallorca
Nom científic: Cantharellus cibarius Nom comú: picornell Hàbitat: alzinars Interès culinari: excel·lent Comentaris: bolet poc atact per larves i es pot assecar sense problemes i conservar molt de temps. Juntament amn l´esclata-sang és el bolet més apreciat de Mallorca. És un excel·lent comestible.



Atenció!!

  • Mai fiar-se de la identificació d'un bolet, per una simple foto.
  • Si no està completament segur del bolet no s'ha de consumir, les conseqüències poden ser molt greus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario